Ο “Κατάβολος” πήρε το όνομά του από την ονομασία του ορεινού και ηρωϊκού αμπελώνα μας που βρίσκεται στο Μέσα Βουνί στην Άνδρο. Είναι οίνος ερυθρός, ξηρός, βιολογικός και κατάλληλος για vegans. Το χρώμα του είναι πορφυρό με μπορντό ανταύγειες. Χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων και ευχάριστες μαλακές τανίνες. Έχει παρατεταμένης διάρκειας επίγευση μαύρου φρούτου.
Τα αμπέλια είναι παλαιά προφυλλοξηρικά, φυτεμένα με τον παραδοσιακό τρόπο σε μορφή απλωταριάς, χαμηλά, πάνω στο έδαφος με προσανατολισμό στο νότο. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο μικροκλίμα της περιοχής και έχουν χαμηλή στρεμματική απόδοση (350 κιλά/στρέμμα).
Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά στα μέσα Σεπτέμβρη. Η αλκοολική ζύμωση γίνεται με φυσικό τρόπο, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 23ο C. Για την καλύτερη διατήρηση των χαρακτηριστικών του, το κρασί μας εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, εκφράζοντας την μοναδικότητα της γεύσης και των αρωμάτων του. O αμπελώνας έχει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και το οινοποιείο πιστοποίηση βιολογικού κρασιού.