Έχοντας την τύχη να είμαστε σ'αυτό το υπέροχο κομμάτι γης και προσπαθώντας να διατηρήσουμε αυτά που κληρονομήσαμε και ακολουθώντας τις παραδοσιακές από τους αρχαίους χρόνους τεχνικές της περιοχής, καλλιεργούμε τα αμπέλια σε μορφή απλωταριάς, έρποντα επί του εδάφους. Το ορεινό, άνυδρο σχιστολιθικό έδαφος και τα μελτέμια του Αιγαίου είναι ιδανικές συνθήκες για αυτήν την πολύ ευαίσθητη, πρώιμης ωρίμανσης, ποικιλία σταφυλιών.
Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η στρεμματική απόδοση είναι χαμηλή και δίνει την απαραίτητη συμπύκνωση. Η ζύμωση προκύπτει αυθόρμητα, χωρίς την προσθήκη εξωγενών ζυμομύκητων. Το Κουμάρι είναι ποικιλιακός οίνος- ελάχιστης παρέμβασης - αφιλτράριστος - κατάλληλος για vegans.