Η καλλιέργειά τους γίνεται με τις παραδοσιακές, από τους αρχαίους χρόνους, τεχνικές της περιοχής μας σε μορφή απλωταριάς ( αναπτύσσονται έρποντα επί του εδάφους, χωρίς υποστηρίγματα). Το ορεινό υψόμετρο , τα ασβεστολιθικά/σχιστολιθικά πετρώματα του αμπελώνα και τα δροσερά μελτέμια του Αιγαίου είναι ιδανικές συνθήκες γι΄αυτήν την πολύ ευαίσθητη, πρώιμης ωρίμανσης, ποικιλία σταφυλιών. Οι στρεμματικές αποδόσεις είναι χαμηλές και δίνουν την απαραίτητη συμπύκνωση.
Ο τρύγος γίνεται χειρωνακτικά μετά τη δεύτερη βδομάδα του Αυγούστου. Η ζύμωση γίνεται χωρίς την προσθήκη εξωγενών ζυμομύκητων. Το Κουμάρι είναι μονοποικιλιακός βιολογικός οίνος – ελάχιστης παρέμβασης – κατάλληλος για vegans και εμφιαλώνεται αφιλτράριστος αναδεικνύοντας τις γευστικές και αρωματικές ιδιαιτερότητες του τόπου μας.